Slarolletjes met vega gehakt, noedels en tamaridressing
Geniet van Oosterse smaken met deze heerlijke vegetarische slarolletjes! Dit hoofdgerecht staat binnen 20 minuten op tafel. Perfect voor na een lange werk- of schooldag dus. Door de vele kruiden is dit gerecht een echte smaaksensatie.
Bio boodschappenlijstje
Hoofdgerecht, 4 personen, bereidingstijd 20 min., vega(n)
- 5 eetlepels tamari
- 2 eetlepels sesamolie
- 2 eetlepels rijstazijn
- 4 eetlepels sinaasappelsap
- wasabi
- 250 g noedels
- 1 grote krop botersla
- 200 g geraspte wortel
- 4 eetlepels verse munt, fijngehakt
- 2 eetlepels olie
- 1½ eetlepel verse gember, heel fijn gehakt
- 250 g vegetarisch gehakt
Keukengerei
- Mengkom
- Wok
Bereid dit lekkere gerecht in een paar simpele stappen
Stap 1: Maak een dressing van 3 eetlepels tamari, de sesamolie, rijstazijn en het sinaasappelsap. Meng er naar smaak wasabi door. Week of kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
Stap 2: Haal de grote bladeren van de krop botersla en laat ze heel. Snijd het de rest van de krop in heel dunne reepjes. Leg de grote slabladeren op een bord. Schep de geraspte wortel en munt elk in een apart schaaltje.
Stap 3: Verhit de olie in een wok en fruit hierin de knoflook en gember 1 minuut. Voeg het vegetarisch gehakt toe en bak het op hoog vuur voor 2 minuten. Zet het vuur laag, voeg de resterende 2 eetlepels tamari, de noedels en bosui toe en laat al omscheppend warm worden. Schep als laatste de fijngesneden sla erdoor.
Stap 4: Doe de noedels in een schaal en zet met de slabladeren, dressing, wortelreepjes en koriander op tafel. Vul de slabladeren met de ingrediënten naar smaak. Rol de sla op en genieten maar!
Wortel
Geef deze slarolletjes een zomers kleurtje met biologische wortel! Biologische wortels geven een lekkere bite aan deze slarolletjes, en ze hebben een heerlijke zoete smaak. Biologische boeren blijven met het telen van hun wortels lekker dicht bij de natuur, omdat ze geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruiken. Zo is biologische wortel niet alleen een smakelijke toevoeging aan dit gerecht, maar ook een fijne keuze voor de natuur. Wortel is van mei tot en met oktober te krijgen van Nederlandse bodem. Het is dan een lekker lokaal product en dus een extra bewuste keuze.