Rijkgevulde poké bowl
Kun je niet kiezen tussen sushi of een salade? Met een frisse poké bowl combineer je het beste van twee werelden. Ideaal voor een warme lentedag.
Bio boodschappenlijstje
2 personen, bereidingstijd 25 min., vega(n)
- 125 gr sushirijst
- 1½ el sushi azijn
- 125 gr tofu, in blokjes
- 3 gr zout
- 2 tl hoisinsaus
- 150 gr rauwe rode kool, fijngesneden
- 3 el appelazijn
- 3 el (vegan) mayonaise
- 1½ tl wasabipasta
- ½ mango, in blokjes
- 100 gr gekookte edamame of witte lupinebonen, afgespoeld
- 20 gr vers zeewier, fijngesneden
- kant-en-klaar gebakken uitjes
Kookgerei
- schone theedoek
- vergiet
Bereid dit lekkere gerecht in een paar simpele stappen
Stap 1: Doe de rijst met anderhalf keer zoveel water in een pan en leg de deksel erop. Breng de rijst aan de kook, laat de rijst 5 minuten koken op middelhoog vuur en vervolgens 10 minuten op laag vuur. Schep de sushi azijn voorzichtig door de rijst en dek af met een schone theedoek. Leg vervolgens de deksel op de pan en laat de rijst afkoelen.
Stap 2: Doe de tofu in een steelpannetje en zet de tofu net onder water. Voeg wat zout toe en laat 3 minuten koken op laag vuur. Zet vervolgens het vuur uit en giet het water af. Meng de tofu met de hoisinsaus.
Stap 3: Meng de rode kool met de appelazijn en laat dit 5 minuten trekken.
Stap 4: Meng de mayonaise met de wasabi tot een romige saus.
Stap 5: Schep de rijst in een kom en leg de mango, rode kool, tofu, edamame- of lupinebonen en zeewier erop. Schep de wasabimayonaise erover en maak het gerecht af met de gebakken uitjes.
Tip: dit lekkere gerecht doet het ook goed tijdens een picknick in het park!