Warme appeltjes met muesli

Niks is zo lekker wakker worden als met de geur van warme appeltjes en kaneel in de ochtend. Dit verwen-ontbijt zet je in een handomdraai op tafel en is daarom geschikt voor elke dag! Ben jij een echte zoetekauw? Vervang dan eens de Griekse yoghurt door vanillevla.


Bio boodschappenlijstje

Ontbijtgerecht, 4 personen, bereidingstijd 10 min., vega

  • 4 appels
  • 2 eetlepels rozijnen
  • Snufje kaneel
  • 2 eetlepels vruchtensap naar keuze
  • 8 eetlepels muesli
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt

Keukengerei

  • n.v.t.

Bereid dit lekkere gerecht in een paar simpele stappen

Stap 1: Schil eventueel de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in partjes. Verwarm deze in een pan op vrij laag vuur met de rozijnen, kaneel en vruchtensap tot de partjes zacht, maar nog stevig zijn.


Stap 2: Verdeel de appeltjes warm over 4 kommen en strooi de muesli erover. Schep een flinke lepel yoghurt op de muesli.


Appel

Kies in dit recept voor biologische appels! Die zijn het hele jaar verkrijgbaar van Nederlandse boomgaarden. Biologische fruittelers werken hard aan het verbouwen van de lekkerste appels die dicht bij de natuur blijven. Zij gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest, en werken met natuurlijke vijanden om plagen te voorkomen. Dit gebeurt allemaal volgens strenge regels en wordt gecontroleerd door Skal Biocontrole. Zo weet je zeker dat jouw appels met respect voor natuur, mens en dier geteeld zijn. Extra lekker voor jouw warme appeltjes met muesli!




Bereid dit lekkere gerecht in een paar simpele stappen