Tajine van pompoen met dadels en kikkererwten

Deze heerlijke stoof is ontzettend veelzijdig: hartig met een vleugje zoet van de dadel er doorheen. Door de vele kruiden is het een ware smaaksensatie!


Bio boodschappenlijstje

Hoofdgerecht, 4 personen, bereidingstijd 35 min., vegan.


  • 10-15 takjes koriander
  • 1 flespompoen, ca 750 gram
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 200 gram dadels
  • 1 blik kikkererwten (400 gram), afgespoeld
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 2 theelepels gemalen korianderzaad
  • 1 theelepel komijn
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 1 blik tomaatstukjes (400 gram)


Kookgerei

  • Tajine of braadpan

Bereid dit lekkere gerecht in een paar simpele stappen

Stap 1: Haal de blaadjes van de takjes koriander, hak ze fijn en houd ze apart. Hak ook de stelen van de koriander fijn. Snijd de pompoen in stukken, schep de zaadjes eruit en schil de stukken.

Stap 2: Verhit de olijfolie in een tajine of braadpan en fruit hierin de uien en knoflook 3 minuten zonder dat ze kleuren. Schep de stukken pompoen, de dadels, de kikkererwten, fijngehakte koriandersteeltjes, gemberpoeder, gemalen koriander, komijn en rode peper door de ui. Voeg het blik tomaten en naar smaak zout toe en breng alles aan de kook.

Stap 3: Leg de deksel op de pan en stoof het gerecht in 10-12 minuten gaar.

Stap 4: Strooi de fijngehakte korianderblaadjes over het gerecht.

Tip: lekker met grof boerenbrood of couscous!



Kies voor biologische kikkererwten, dat is lekker voor jou én de wereld

Met biologische kikkererwten en bonen kun je eindeloos variëren! In deze tajine spelen kikkererwten de hoofdrol. Wist je dat kikkererwten, net als veel andere peulvruchten, veel eiwitten en vezels bevatten? Hartstikke belangrijke voedingsstoffen die bijdragen aan de spieropbouw en een goede darmwerking. Ze worden in de zomer geoogst en ingeblikt zodat je ze het hele jaar door kunt eten. Biologische kikkererwten zijn daarnaast een goede keuze als je iets wilt doen voor het klimaat. Biologische boeren houden rekening met de natuur door geen chemische gewasbestrijding te gebruiken, wat zorgt voor een vruchtbare bodem. Dat levert weer heerlijke kikkererwten op! Wil je deze stoof een bijzonder tintje geven? Kies dan eens voor een andere boon, zoals biologische mungbonen of adukibonen.

Bereid dit lekkere gerecht in een paar simpele stappen