Taco's met seitan, broccoli en rokerige paprikasaus

Geen zin om lang in de keuken te staan, maar wel zin in een heerlijke maaltijd? Dit Mexicaanse hoofdgerecht staat binnen 20 minuten bij jou op tafel. Seitan is een heerlijke vleesvervanger vol plantaardige eiwitten. De rokerige paprikasaus geeft de taco’s een smaakvolle twist.


Bio boodschappenlijstje

4 personen, bereidingstijd 20 min., vega(n)


  • 8-12 tacoschelpen
  • 500 g broccoli, in roosjes
  • 3 eetlepels olie
  • 3 rode paprika’s, in stukjes
  • 250 g seitangehakt
  • 2 rode uien, in halve ringen
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 50 g tomatenpuree
  • 60 g amandelen
  • Rookzout
  • takjes platte peterselie, fijngehakt
  • (100 ml plantaardige room)
  • (1 bakje of zelfgemaakte guacamole)


Kookgerei

  • Staafmixer

Bereid dit lekkere gerecht in een paar simpele stappen

Stap 1: Stoom of kook de broccoliroosjes in 10 minuten gaar.

Stap 2: Verwarm de tacoschelpen volgens de verpakking in de oven.

Stap 3: Verhit de helft van de olie in een koekenpan en fruit de helft van de uien en knoflook 3-4 minuten. Voeg de paprika’s toe en bak ca. 5 minuten. Voeg de tomatenpuree en 2 eetlepels water toe en bak nog even. Pureer het paprikamengsel met de amandelen tot een grove saus. Voeg naar smaak het rookzout toe.

Stap 4: Verhit de rest van de olie in een andere pan en fruit de rest van de uien met de knoflook 3 minuten. Voeg het seitangehakt en roerbak dit krokant. Meng de broccoliroosjes en peterselie door de gebakken seitan.

Stap 5: Zet het seitanmengsel, de saus, de taco’s op tafel en laat iedereen zelf de schelpen vullen.


Tip: serveer met zure room en/of guacamole!


Kies voor biologische seitan, dat is lekker voor jou én de wereld

Ken je seitan al? Deze smakelijke vleesvervanger wordt gemaakt van tarwe-eiwitten. Biologische seitan is uitsluitend gemaakt uit gecertificeerde biologische tarwe. Ook bevat het geen chemische toevoegingen en blijft het dicht bij de natuur. Biologische seitan is een lekkere en makkelijke manier om het verschil te maken, want een dagje minder vlees is lekker voor jou én voor de wereld. Het is snel te bereiden en je kunt het in allerlei gerechten verwerken, zoals pasta of een vegetarische stoof. Een duurzame en veelzijdige keuze dus!

Bereid dit lekkere gerecht in een paar simpele stappen