Winterse biologische hutspot
Ingrediënten voor biologische hutspot (4 personen)
- 1 kg biologische aardappelen
- 500 g biologische winterpeen
- 3 grote biologische uien
- 50 g biologische roomboter
- 150 ml biologische melk
- Snufje nootmuskaat
- Zout en peper naar smaak
Bereid dit lekkere gerecht in een paar simpele stappen
1. Voorbereiden van de groenten: Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Pel de uien en snijd in halve ringen. Schil de winterpeen en snijd deze in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
2. Ui en peen bakken: Verhit de helft van de boter in een ruime (soep)pan en fruit de uien 2 minuten op middelhoog vuur, tot ze zacht beginnen te worden. Voeg de winterpeen toe en bak deze nog eens 2 minuten mee.
3. Aardappelen koken: Voeg de aardappelen toe aan de pan, samen met ruim water en eventueel een beetje zout. Breng het geheel aan de kook en laat de groenten en aardappelen ongeveer 20 minuten koken, tot ze zacht zijn. Giet daarna af.
4. Hutspot stampen: Verwarm ondertussen de melk op laag vuur, zonder het te laten koken. Gebruik een pureestamper om de aardappelen, uien en winterpeen samen te stampen tot een smeuïge puree.
5. Hutspot afmaken: Voeg de warme melk, de rest van de boter en een snufje nootmuskaat toe. Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel een beetje extra zout.
Serveer de hutspot met een extra klontje boter als finishing touch en geniet van deze klassieker in een biologisch jasje!
Kies voor biologische worst, dat is lekker voor jou én de wereld
Ga je vandaag voor een stukje vlees? Kies dan voor vlees van een biologisch dier! Biologische veehouders behandelen hun dieren met respect: ze krijgen meer bewegingsvrijheid en mogen vaker naar buiten. Daarnaast krijgen de dieren biologisch voer dat gedeeltelijk uit de regio moet komen, waardoor het over een minder grote afstand vervoerd wordt. Hiermee dragen biologische veehouders minder bij aan de CO2 uitstoot, en dat is fijn voor het klimaat. Met een biologische worst kies je voor meer dierenwelzijn en een veehouderij die rekening houdt met de natuur.