Bloemkoolsteak met zoetzure dressing
Geef groenten de hoofdrol met dit smaakvolle hoofdgerecht: bloemkoolsteak met een dressing van ansjovis, augurken en kappertjes. Een makkelijke en lekkere manier om vaker groenten op het menu te zetten!
Bio boodschappenlijstje
Hoofdgerecht, 4 personen, bereidingstijd 10 min. + 35 min. oventijd, vis
- 2 niet al te grote bloemkolen
- 1 el olie
- 1 teen knoflook, uitgeperst
- 2-3 ansjovisfilets op olie
- 4 grote zoetzure augurken, in kleine blokjes
- 1 el kappertjes
- geraspte schil van ½ citroen
- 2 el bladpeterselie, grof gehakt
- zout en peper naar smaak
Kookgerei
- bakplaat bekleed met bakpapier
Bereid dit lekkere gerecht in een paar simpele stappen
Stap 1: Verwarm de oven voor op 220 °C.
Stap 2: Snijd uit het midden van elke bloemkool twee plakken van 1½ -2 cm breed en leg deze op de bakplaat.
Stap 3: Meng de olie met de knoflook en bestrijk de bloemkoolsteaks hiermee. Bestrooi ze vervolgens met zout en peper naar smaak.
Stap 4: Rooster de steaks 20 minuten in de oven. Keer ze vervolgens met een spatel en rooster ze nog 10-15 minuten.
Stap 5: Maak de dressing door de ansjovis fijn te wrijven. Doe dit in een kommetje samen met de augurk, kappertjes, geraspte citroenschil, peterselie en peper naar smaak.
Stap 6: Leg de steaks elk op een bord en lepel de dressing eroverheen.
Tip: De overgebleven bloemkool hoef je natuurlijk niet weg te gooien! Maak er bijvoorbeeld een lekkere puree van om bij je steaks te serveren.