Fregola met snijbiet en sardientjes

Fregola is een pastaspecialiteit uit Sardinië, vergelijkbaar met couscous. Deze variant is licht geroosterd en heeft een subtiele nootachtige smaak. Fregola combineert bijzonder goed met vis, zoals in dit recept.


Bio boodschappenlijstje

Hoofdgerecht, 2 personen, bereidingstijd 30 min., vis


  • 1 blik (200 gr) kleine sardientjes
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • ½-1 rode peper, in dunne ringetjes
  • 150 gr geroosterde fregola
  • 50 ml witte wijn of 1 el witte balsamicoazijn
  • 350 ml groente- of visbouillon (van tablet)
  • 400 gr snijbiet, in grove stukken

Bereid dit lekkere gerecht in een paar simpele stappen

Stap 1: Verwarm de olie uit het blik sardientjes en fruit hierin de sjalot, knoflook en rode peper in 3 minuten op laag vuur.

Stap 2: Roer de fregola door de olie en bak 30 seconden mee, voeg de witte wijn toe en laat verdampen. Voeg vervolgens de bouillon toe en breng alles aan de kook.

Stap 3: Schep de stukken snijbiet door de fregola en breng de bouillon opnieuw aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat het gerecht op laag vuur in ca. 15 minuten gaar worden.

Stap 4: Haal de deksel van de pan en laat het vocht op wat hoger vuur inkoken. Verdeel het gerecht over twee borden en verdeel de sardientjes erover.

Bereid dit lekkere gerecht in een paar simpele stappen