Bread & butterpudding met aardbeien

Bread & butterpudding is een echte Engelse klassieker. Perfect als dessert, maar ook hartstikke geschikt als ontbijt in het weekend. Het is een smakelijke manier om je oude sneetjes brood te gebruiken, én om te genieten van verse, biologische aardbeien.


Bio boodschappenlijstje

Ontbijt of nagerecht, 4 personen, bereidingstijd 30 min., vega

  • 500 g aardbeien
  • 3 eieren
  • 75 g suiker
  • Geraspte schil van 1 citroen en 1 eetlepel citroensap
  • 225 ml melk
  • 8 sneetjes (oud) brood

Keukengerei

  • Rechthoekige ovenschaal (ca. 1½ liter)

Bereid dit lekkere gerecht in een paar simpele stappen

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de helft van de aardbeien in kleine stukjes en halveer de rest.


Stap 2: Klop de eieren met de suiker goed los. Klop de melk, de citroenschil en het citroensap erdoor.


Stap 3: Leg 4 sneetjes brood in de ingevette ovenschaal. Schenk de helft van het melkmengsel erover. Verdeel hierover de kleine stukjes aardbei. Leg de laatste 4 sneetjes brood erop en schenk de rest van het melkmengsel erover. Druk dit vervolgens een beetje aan.


Stap 4: Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak de pudding 25 minuten.


Stap 5: Verdeel de gehalveerde aardbeien over de pudding en bak ze in de oven de laatste 5 minuten mee. Serveer de pudding lauwwarm. Extra lekker met room of ijs!


Aardbei

Biologische aardbeien hebben, naast een mooie rode kleur, ook een geweldige smaak. Vanaf juni tot en met september komen aardbeien van Nederlandse bodem. Daarom kun je de hele zomer genieten van dit heerlijke recept met aardbeien! Kiezen voor de biologische variant is een makkelijke manier om verschil te maken. Je weet dan namelijk zeker dat de aardbeienplant met zijn wortels in de grond staat, waardoor de plant lekker veel voedingsstoffen kan opnemen. Zo blijf je dicht bij de natuur én dat levert mooie biologische aardbeien op. Heerlijk om op zichzelf te eten, maar ook verrassend lekker bij deze bread & butterpudding.
Bereid dit lekkere gerecht in een paar simpele stappen