Quesadilla's

Met maar 5 ingrediënten tover je in mum van tijd deze Mexicaanse quesadilla's op tafel. Quesadilla's worden meestal gemaakt van maistortilla's, maar je kan ook prima de tarwevariant nemen. Je kunt het recept ook uitbreiden met gehakt, mais, paprika of jalapeños.

Bio boodschappenlijstje

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen, bereidingstijd 10 min.

  • 4 kleine bloemtortilla's
  • 2 eetlepels tomatentapenade
  • 75 g geraspte belegen kaas
  • 1 bosui, in dunne reepjes
  • (1/2 rode peper, fijngehakt)
  • Plantaardige olie

Kookgerei

  • Grillpan, barbeque of tosti-ijzer

Bereid dit lekkere gerecht in een paar simpele stappen

Stap 1: Bestrijk 2 tortilla's met tomatentapenade en verdeel de kaas, de bosui en eventueel rode peper erover. Druk de andere tortilla's erop. Bestrijk de tortilla's aan elke kant met olie.

Stap 2: Grillen: Rooster de quesadilla's op de barbecue in ca. 6 minuten lichtbruin en gaar. Keer ze een of twee keer om met een spatel en druk ze regelmatig met de spatel plat. Snijd de quesadilla's in punten. Lekker met wel een pesto of linzendip.

Tip: Neem je ze mee voor een picknick of barbecue in de openlucht? Pak beide quesadilla's apart in huishoudfolie. Bewaar ze in de koelkast en neem ze gekoeld mee.


Kies voor biologische tortilla’s, dat is lekker voor jou én de wereld

Tortilla’s kunnen niet ontbreken bij een Mexicaanse maaltijd! Kies voor biologische tortilla’s, die worden gemaakt van biologisch graan dat geteeld is door boeren die meedenken met de natuur. Of ga voor een glutenvrije optie van biologisch rijst- of havermeel! Ook deze tortilla’s zijn lekker natuurlijk, want ze bevatten geen chemische toevoegingen. Een verantwoorde en smakelijke keuze dus!

Bereid dit lekkere gerecht in een paar simpele stappen