Gepocheerd ei met avocado en fijngehakte kruiden

De combinatie van getoast brood, met romige avocado en het warme zachte eigeel is een ware smaaksensatie die jij in de ochtend niet wilt missen. Verwen jezelf (en misschien wel iemand anders) met dit heerlijke ontbijtje!


Bio boodschappenlijstje

Ontbijt of brunchgerecht 1 persoon, bereidingstijd 9 min., vega.

  • 1 snee boerenbrood
  • 1 kakelvers ei
  • 2-3 eetlepels hummus naturel
  • ½ avocado in plakken


Kookgerei

  • Broodrooster

Bereid dit lekkere gerecht in een paar simpele stappen

Stap 1: Rooster de boterham, bestrijk met hummus en leg er de plakken avocado op.


Stap 2: Vul een pan met een inhoud van ca. 2 liter voor driekwart met water en breng dit aan de kook. Zet het vuur uit. Breek het ei in een kopje. Laat het ei in het water glijden en vouw met een houten spaan het eiwit over de dooier. Het makkelijkst gaat als je het ei heel voorzichtig tegen wand van de pan drukt. Laat het eiwit zo in 4-5 minuten stollen.


Stap 3: Neem het ei met een schuimspaan uit de pan, dep het droog met schone theedoek en laat het op de avocado glijden.


Tip: bestrooi het geheel met wat gemalen kruiden.Kies voor biologische eieren, dat is lekker voor jou én de wereld

Wanneer je kiest voor biologische eieren, dan kies je voor eieren van kippen die een fijner leven hebben! Deze kippen kunnen altijd naar buiten en hebben lekker veel ruimte om rond te scharrelen. Ook krijgen ze biologisch voer dat voor minstens 20% uit de regio moet komen. Ze krijgen dus geen chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen binnen, en krijgen vaker voer dat geen lange afstanden heeft afgelegd. Doordat ze zo gezond zijn hebben de kippen ook geen preventieve antibiotica nodig. Het resultaat? Voedzame eitjes! Een biologisch ei herken je aan de code op het ei die begint met een ‘0’.

Bereid dit lekkere gerecht in een paar simpele stappen