Flammkuchen (met honing)

Deze Duitse pizza-variant is lekker veelzijdig. Dit recept bestaat uit een crunchy bodem met daarop gekarameliseerde ui, honing, walnoten en geitenkaas. Fijn als voorgerecht, bij de borrel of als licht hoofdgerecht.


Bio boodschappenlijstje

Borrelhapje 4-6 personen, bereidingstijd 15 min., vega.


  • 200 g bloem
  • 40 ml olijfolie
  • 80 ml lauwwarm water (40 °C)
  • Zout
  • 100 g verse geitenkaas
  • 1 kleine rode ui, in heel dunne ringen
  • 75 g gepelde walnoten
  • 3 eetlepels (alpen) bloesemhoning
  • Versgemalen zwarte peper


Kookgerei

  • Bakplaat bekleed met bakpapier

Bereid dit lekkere gerecht in een paar simpele stappen

Stap 1: Verwarm de oven voor op 225 °C. Meng de bloem met de olie, het water en een klein beetje zout en kneed tot een homogeen mengsel.

Stap 2: Rol het deeg uit tot een dunne ovale plak en leg het met behulp van de deegroller op de bakplaat (bekleed met bakpapier).

Stap 3: Bestrijk het deeg met de geitenkaas en verdeel de uiringen en walnoten over de kaas. Lepel ten slotte de honing over het geheel.

Stap 4: Bak de Flammkuchen 12-15 minuten in het midden van de oven. Maal peper over de Flammkuchen en laat voor serveren 5 minuten afkoelen.


Kies voor biologische bloem, dat is lekker voor jou én de wereld

Van biologische bloem maak je heerlijke baksels. Wanneer je kiest voor biologisch, dan kies je voor het milieu en voor een grotere biodiversiteit. De boeren gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen en ze gebruiken alleen natuurlijke mest en compost om het land vruchtbaar te houden. Ook hebben ze hun eigen, natuurlijke manieren om ziektes en plagen tegen te gaan. Zo zorgen biologische boeren voor een bodem met veel bodemdiertjes, waar heerlijk graan op kan groeien. Bak jij deze lekkere flammkuchen met biologische bloem?

Bereid dit lekkere gerecht in een paar simpele stappen