Choco cookie a la maman

Een vegan chocolate-topper gemaakt met teffmeel: een vrij onbekende graan in Nederland, maar in Ethiopië en Eritrea één van de belangrijkste gewassen! Het smaakt een beetje nootachtig en is helemaal glutenvrij. Verras jezelf en anderen met deze lekkere versgebakken koekjes!

Bio boodschappenlijstje

Veganistisch, 6-8 stuks, bereidingstijd 10 min.

  • 40 g pure chocolade in stukjes (veganistische variant)
  • 50 g gemengd ongezouten noten
  • 80 g kokosolie
  • 100 g teffmeel
  • 6 eetlepels agavesiroop
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Snufje zeezout

Kookgerei

  • Bakplaat bekleed met bakpapier

Bereid dit lekkere gerecht in een paar simpele stappen

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 °C.


Stap 2: Hak de noten en de chocolade grof. Smelt de kokosolie door hem kort te verwarmen in de magnetron of even in de warme oven te zetten.


Stap 3: Meng het teffmeel met de kokosolie en de agavesiroop. Dit kun je gewoon met je vingers doen, maar je kunt ook een vork of lepel gebruiken. Roer ook het vanille extract en het zout erdoor.


Stap 4: Schep de stukjes noot en de chocolade door het beslag.


Stap 5: Verdeel het beslag in 6-8 porties en rol er met je handen balletjes van, die je platdrukt op de bakplaat tot er een mooi koekje ontstaat van ongeveer een halve centimeter dik. Duw er eventueel nog wat extra stukjes chocolade in.


Stap 6: Bak de koekjes 20-25 minuten in de oven.Kies voor biologische chocolade, dat is lekker voor jou én de wereld


Ben jij ook zo gek op chocolade? Biologische chocola maakt het verschil! De cacao wordt geteeld in het tropisch regenwoud. De biologische landbouw van cacao gebruikt een zogeheten ‘gemengd systeem’ dat de natuur en biodiversiteit van deze gebieden beschermt. In de biologische cacaoteelt krijgen de boeren ook een eerlijke prijs voor hun pure producten. Lekker voor de boer, voor het regenwoud en voor jou! Van biologische chocolade(koekjes) kun je genieten zonder schuldgevoel. Enjoy!

Bereid dit lekkere gerecht in een paar simpele stappen