Bloemkoolsteak met zoetzure dressing

Geef groenten de hoofdrol met dit smaakvolle hoofdgerecht: bloemkoolsteak met een dressing van ansjovis, augurken en kappertjes. Een makkelijke en lekkere manier om vaker groenten op het menu te zetten!


Bio boodschappenlijstje

Hoofdgerecht, 4 personen, bereidingstijd 10 min. + 35 min. oventijd, vis


  • 2 niet al te grote bloemkolen
  • 1 el olie
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 2-3 ansjovisfilets op olie
  • 4 grote zoetzure augurken, in kleine blokjes
  • 1 el kappertjes
  • geraspte schil van ½ citroen
  • 2 el bladpeterselie, grof gehakt
  • zout en peper naar smaak


Kookgerei

  • bakplaat bekleed met bakpapier

Bereid dit lekkere gerecht in een paar simpele stappen

Stap 1: Verwarm de oven voor op 220 °C.

Stap 2: Snijd uit het midden van elke bloemkool twee plakken van 1½ -2 cm breed en leg deze op de bakplaat.

Stap 3: Meng de olie met de knoflook en bestrijk de bloemkoolsteaks hiermee. Bestrooi ze vervolgens met zout en peper naar smaak.

Stap 4: Rooster de steaks 20 minuten in de oven. Keer ze vervolgens met een spatel en rooster ze nog 10-15 minuten.

Stap 5: Maak de dressing door de ansjovis fijn te wrijven. Doe dit in een kommetje samen met de augurk, kappertjes, geraspte citroenschil, peterselie en peper naar smaak.

Stap 6: Leg de steaks elk op een bord en lepel de dressing eroverheen.


Tip: De overgebleven bloemkool hoef je natuurlijk niet weg te gooien! Maak er bijvoorbeeld een lekkere puree van om bij je steaks te serveren.

Bereid dit lekkere gerecht in een paar simpele stappen