Biologisch bij je thuisbezorgd, de mooiste boodschap lekker bij je thuis

19-10-22 15:39

Ze schieten als wortels uit de grond: groente-, fruit- en maaltijdboxen. Het is voor veel mensen al een tijd hét nieuwe boodschappen doen. Zeker wanneer je het druk hebt, weinig tijd hebt om boodschappen te doen of gewoon geen inspiratie hebt. Het is makkelijk, je bespaart tijd en er is voor ieder wat wils. Ook is een bijkomend voordeel dat je met de seizoenen mee-eet, je voedselkilometers kunt besparen en een maaltijdbox kan ook voordelig zijn.

Er zijn verschillende soorten maaltijdboxen verkrijgbaar. Zo heb je bijvoorbeeld de groentebox, de verrassingsbox, de familiebox of de vegabox. Wil jij verantwoord, lekker en snel gerechten op tafel zetten? Kies dan voor een biologische maaltijd- of groentebox. Het bio-aanbod aan maaltijdboxen hebben we natuurlijk alvast voor je uitgezocht, jij hoeft alleen nog maar de keuze te maken!

De complete maaltijdbox

In dit artikel maken we onderscheid tussen verschillende soorten maaltijdboxen. Allereerst: de complete maaltijdbox. Hier zit alles in wat je nodig hebt om vooraf geselecteerde recepten te maken. Zo verspil je geen voedsel, kook je precies wat je gaat gebruiken en weet je van tevoren wat je krijgt. Je kiest voor hoeveel personen je de box wilt bestellen, hoeveel gerechten erin moeten zitten en je kunt dieetwensen doorgeven. Voorbeelden van zulke boxen zijn EkoMenu en De Krat. Er zijn ook complete boxen die niet met recepten werken, maar met losse producten, zoals Boerschappen. Op de site van Boerschappen kun je receptinspiratie vinden met de ingrediënten uit de box. Zowel De Krat als Boerschappen zijn niet 100% biologisch, maar wel (groten)deels! Lees verderop hoe je biologische producten kunt herkennen.


De groentebox

Een box vol met wisselende biologische groenten, wisselend per week, afhankelijk van het seizoen. Zulke boxen zijn te bestellen via Etepetete, Odin, Bio aan Huis, Kievit, Vitatas en Landzicht groentenabonnement. Vaak kun je kiezen uit verschillende maten, soorten en hoeveelheden per box. Dus je kunt de box aanpassen naar jouw voorkeuren.


Kant-en-klaar

Ook zijn er maaltijdboxen die volledige biologische kant-en-klaarmaaltijden aanbieden, zoals Ekonoom. Deze maaltijden hoef je alleen nog maar op te warmen en je hebt een volledige, gezonde, biologische maaltijd. Sommige boxen worden alleen in bepaalde delen van Nederland bezorgd, dus controleer dat van tevoren.

Dorstlessers

Een dorstlessende box is de box van Sapje, bestaande uit versgeperste groentesappen. Sapje is 100% biologisch en ze werken met seizoensgebonden producten. Nog een pluspunt; ze leveren de sapjes bevroren aan, zodat je ze lang kunt bewaren.

Hoe herken je biologische producten?

Je herkent biologische producten aan het groene blaadje - het Europese keurmerk voor biologisch. Deze producten zijn gemaakt met alle aandacht voor mens, dier en milieu. Biologische boeren zorgen voor een vruchtbare bodem, sterke gewassen en meer biodiversiteit. Wil je meer weten over wat biologisch precies inhoudt? Lees dan hier verder.

Ook jij kunt heel gemakkelijk iets bijzonders betekenen voor de wereld. Door net als steeds meer bewuste eters, wat vaker te kiezen voor biologisch. Zoals je hierboven kunt lezen zijn er verschillende soorten biologische boxen verkrijgbaar, ieder met een andere inhoud of doel. Kies dus vooral de box die bij jouw wensen past en geniet van verse, biologische producten en maaltijden!

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons op Instagram en Facebook!

Tags

bio winkeliers
maatlijdbox
thuisbezorgd
Abonnement

vind-ik-leuk(s)