Vraag jij je af waarom je bio boodschappen zou kopen? Doe de quiz!

23-12-21 16:25

Twijfel jij nog of je jouw boodschappen biologisch zal doen? Doe de quiz en kom erachter om welke redenen jij het best voor biologisch kunt kiezen. Weet je het toch nog niet helemaal zeker? Dan hebben we drie artikelen voor je klaarstaan die jou haarfijn uitleggen waarom biologisch een logische keuze is.

Heb je toch wat meer informatie nodig om te kiezen voor biologische boodschappen? Lees de artikelen hieronder

Biologisch en dierenwelzijn, hoe zit dat?
Veel dierenorganisaties erkennen de biologische veeteelt als de meest diervriendelijke vorm van veehouderij. Ben je benieuwd wat biologische veehouders allemaal doen om hun dieren een beter leven te geven? In dit artikel lichten we drie manieren uit: het kiezen van een geschikt ras, regels om natuurlijk gedrag te bevorderen en veevoer voor een sterker immuunsysteem.

Waarom is biologisch voedsel vaak duurder?
De hogere prijs is een vaak genoemd argument voor mensen om niet voor biologisch te kiezen. Ja, biologische producten zijn vaak duurder. Met biologisch kies je echter voor een systeem dat zorg draagt voor mens, dier en milieu. Overigens hoef je met biologisch niet altijd duurder uit te zijn. Hier ontdek je waarom biologisch vaak wat meer kost én krijg je tips om ervoor te zorgen dat je toch niet al te diep in de buidel hoeft te tasten.

Hoe werken biologische boeren aan een gezonde bodem?
Voor de biologische boer staat er één ding centraal in zijn werk: de bodem. Dat is immers de basis, zonder gezonde bodem geen gezonde producten. Veerkrachtige bodems kunnen zelfs helpen klimaatverandering tegen te gaan. Ben je benieuwd hoe dat zit? Hier vertellen we wat biologische boeren doen voor gezonde bodems en waarom dat zo belangrijk is.

Meer weten over biologisch?
Lees hier waar je voor kiest als je biologische producten koopt, wat het verschil is tussen biologisch en biologisch-dynamisch en wat de voordelen zijn voor mens, dier en milieu!

Biologische producten zijn makkelijk te herkennen aan het Europees biologisch keurmerk (het groene ‘blaadje’).

Op de hoogte blijven? Volg Bio lekker voor je op Instagram en Facebook!


vind-ik-leuk(s)