Nieuws

360º Bio Marketing: hoe zorgen we samen voor meer biologisch? (video)

27-01-22 11:25

Met recepten, artikelen, video’s en interviews laten we dagelijks aan consumenten zien hoe lekker en makkelijk biologisch is. Maar ook professionals willen we inspireren. Dit doen we door kenners en sleutelfiguren uit de biologische sector uit te nodigen voor onze Bio Meetup. De meetup vond plaats op 12 januari tijdens de BioKennisWeek. Dat is een week waarin biologisch in de schijnwerpers stond, met online workshops en interessante sessies met sprekers uit de biologische sector.

Met de Bio Meetup namen we de communicatie over biologisch onder de loep. De ambities van Farm to Fork zijn namelijk duidelijk: 25% biologisch marktaandeel in 2030. Maar hoe communiceren we zo over biologisch dat we ook de lichtgroene consument meekrijgen? We onderzochten de mogelijkheden van 360º Bio Marketing, wat betekent dat de hele biologische sector gezamenlijk zou optrekken en zich achter één verhaal schaart. Is een sectorbrede strategie op bio-communicatie noodzakelijk? Dat bespraken Michaël Wilde (directeur Bionext), Patrick Wessels (consumentenpsycholoog), Celinde van Opstal-Gordijn (marketing manager), Martijn Versteegh (brand manager duurzaamheid), Paul Holmbeck (directeur Holmbeck EcoConsult) en Joyce van den Bos (communicatiespecialist). Kijk het gesprek hieronder terug ↓

De volgende onderwerpen kwamen onder andere aan bod:

  • Hoe biologische merken nu communiceren. Welke aspecten van biologisch lichten ze uit? Welke thema’s zijn belangrijk voor hun campagnes?
  • De hindernissen van bio-communicatie. Wat maakt communicatie over biologisch zo complex?
  • De barrières van consumenten om voor biologisch te kiezen. Wat zijn redenen om niet voor biologisch te kiezen?
  • Hoe de biologische sector als geheel zou kunnen werken aan een doorbraak van biologisch. Hoe zorgen we voor een eenduidige boodschap vanuit de sector? Wat zijn de voordelen van een sectorbrede campagne?

Ben je benieuwd naar de voorgaande Bio Meetups?

Meer weten over biologisch?

Lees hier waar je voor kiest als je biologische producten koopt, wat het verschil is tussen biologisch en biologisch-dynamisch en wat de voordelen zijn voor mens, dier en milieu!

Biologische producten zijn makkelijk te herkennen aan het Europees biologisch keurmerk (het groene ‘blaadje’).

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons op Instagram en Facebook!

vind-ik-leuk(s)